Actueel

Met een staande ovatie bedankte het publiek in de Ontmoetingskerk vrijdag 12 mei Westlands koor Kunst voor het Volk voor het mooie concert ‘Kunst met Prins’. Het 91-jaar-jonge koor zette onder leiding van dirigent Alexander Prins een puike prestatie neer. Voor de pauze werd de Missa Brevis KV 275 van Mozart uitgevoerd.

Het koor werd daarbij muzikaal ondersteund door Ensemble Vivace, bestaande uit twee violen, een altviool, cello, fagot en twee hobo’s én Gerard de Wit op orgel-continuo. De solisten partijen werden prachtig vertolkt door de sopranen José van Putten en Annette Heijkoop, counter-tenor Pieter van Breugel, tenor André Cruz en bas Coert van den Berg. Na de pauze werden delen van Purcell’s semi-opera King Arthur uitgevoerd. Tekeningen gemaakt door enthousiaste leerlingen van het Lentiz Floracollege illustreerden het liefdesverhaal en verteller Jan Ek lichtte het verhaal op humoristische wijze toe. De solisten ontroerden en verbonden hun prachtige solo’s, duetten, trio’s en kwartetten aan de mooie en enthousiaste koor-delen van ‘Kunst voor het Volk’.

Kunst voor het volk

 

Programma 2022-2023.

Kunst voor het Volk is een gezellig en laagdrempelig koor met een gevarieerd repertoire. Zangers en zangeressen van alle leeftijden zijn altijd van harte welkom. We zoeken niet per se geschoolde stemmen, maar koorgenoten, die de schouders eronder willen zetten. Met zijn allen doen we ons best om een muziekwerk zo goed mogelijk neer te zetten.

Onder leiding van onze nieuwe dirigent Alexander Prins gaan we er dit seizoen opnieuw iets moois van maken! Eind augustus 2022 zijn we gestart met de repetities voor ons nieuwe project, Kunst met Prins. Het concert zal plaatsvinden op vrijdag 12 mei 2023 in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47, Naaldwijk. Op het programma o.a. Missa Brevis in B (KV 275) van Mozart en King Arthur van Henry Purcell.De repetities vinden plaats op maandagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in Basisschool De Regenboog, Aalbersestraat 47, 2672 DR Naaldwijk. De leiding van de repetities is in handen van Alexander Prins.

Ook projectkoorleden zijn van harte welkom!


Huldiging/jubilarissen

Zaterdag 16 juli 2022 is tijdens “Kunst op het Gras”, de jaarlijkse afsluiting van het zangseizoen, een aantal leden van Westlands koor Kunst voor het Volk gehuldigd. Fien Duivesteyn, al 56 jaar koorlid, Gré van den Ende en Gerda Lindhout, beiden 46 jaar lid van het koor, ontvingen uit handen van Cor Resseler, voorzitter van de regionale commissie West van de KCZB een prachtige oorkonde én sculptuur, de ‘gouden’ roos, als dank voor hun inzet en trouw lidmaatschap. Ook Ans Schalke, lid sinds 1996, werd in het zonnetje gezet. Jubilaris Tineke Jense was helaas afwezig en werd later gehuldigd.


 


Zingen voor ouderen

Op dinsdag 1 november hebben we onder leiding van de nieuwe dirigent Alexander Prins een optreden verzorgd in De Backerhof in Poeldijk. Het publiek heeft zichtbaar genoten van liederen van o.a. Sullivan,Jenkins, Beethoven en Mozart en van het pianospel van onze dirigent en koorpianist.


 

 

  actueel1
actueel2

Actueel